dimarts, 8 de juny del 2010

Montjuïc

1, Hem anat fins la Plaça Espanya i hem pujat cap els parc i jardins de la muntanya de Montjuïc, on hi ha tres jardins, Jardí Joan Brossa, Jardí de Joan Maragall i Mossèn Cinto; en el jardí de Joan Maragall hi ha un palauet.

I ara una breu bibliografia sobre els tres poetes que donen nom a aquests jardins:






-Joan Brossa; (19.1.1919 – 30.12.1998), va ser un gran poeta català, va fer tot tipus d’art, poesia visual, teatre, poesia literària com “Sonets de Caruixa”, “El saltamartí”.

-Joan Maragall; (10.10.1860 - 20.12.1911), va ser un poeta català, el Passeig Maragall va ser anomenat així en honor seu. Va estudiar Dret, però tot i així va seguir escrivint poesia; té poesies molt conegudes com "L'Oda Infinita", L'Avenç.


-Mossèn Cinto; (17.5.1845 - 10.6.1902), va ser un dels més grans poetes català. El seu nom original era Jacint verdaguer però com que era sacerdot se li deia Mossèn Cinto.



Abans d’arribar a les fonts a la dreta hi ha el edifici recuperat que ara es diu Caixa Fòrum, està recuperat perquè abans era una Fabrica Tèxtil on ara s’hi fan activitats com exposicions.


Després d’això pugem cap al Palau Nacional, va ser construït l’any 1929 amb la finalitat de dur a terme L’Exposició Internacional de Barcelona, ara s’hi exposen obres de pintors coneguts com Francesc d’Assís Galí, Josep de Togores , i també escultures de l’Enric Casanovas, Josep Dunyac i tots els quadres i escultures son obres procedents de l’Estat Espanyol.

Sortint ja del Palau Nacional anem cap al “mirador” on es veu la Av. Mª Cristina que té a banda hi banda uns edificis que serveixen per acollir les parades per a les fires que es fan allà.

També mirant en la mateixa direcció podem veure una font molt gran i també molt coneguda, La Font Màgica.

Mostra un mapa més gran


El punt ''A'' es el punt de sortida, el punt ''B'' es la Caixa Forum i el punt ''C'' es el Mirador del Palau Nacional.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada